Istoric

DSC_0545Incă de la deschiderea lui, in 2002 acest club a generat şi găzduit spectacole create de artişti tineri, cucerindu-şi un loc stabil în peisajul teatral românesc. În timp, proiectele teatrale ale clubului s-au înmulţit şi au crescut în anvergură fiind nevoie de un spatiu mai generos pentru a primi spectatorii.

Atunci prin Fundatia Parter a luat fiinta Teatrul Arca avand un set de valori si o directie clar stabilita si debutand cu Top Dogs (Şomeri de lux), piesa de mare succes internaţional scrisă în 1995 de elveţianul Urs Widmer (jucată între timp pe tot globul, din China până în America de Sud, exceptând România). Din distribuţie faceau parte actori de top ai scenei româneşti: Valeria Seciu, Ozana Oancea, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleonţ,  Şerban Ionescu, Alexandru Bindea, Mihai Dinvale, Ionel Mihăilescu.
Ulterior Teatrul Arca si La Scena, cu ajutorul unor nume ca Theo Herghelegiu, Victor Scoradet, Dan Hornoiu, Bodgan Dumitrescu, Doru Mares, Maria Raducanu si alte personalitati care au pus primele caramizi in acest spatiu, au devenit un loc al atistilor, un loc unde ideile frumoase si gandurile bune erau la ele acasa, gazduind spectacole tinere, spectacole cu actori consacrati si spectacole care au adus zambete si stari de bine celor care au pasit in casa din Calarasi nr.55
DSC_0329Astazi La Scena duce mai departe Misiunea Fundatiei Parter, a Teatrului Arca si impreuna o echipa tanara de management si comunicare, in colaborare cu Teatrul In Culise, va va aduce pe scenele celor doua sali de spectacol de La Scena spectacole proaspete urmarind scopurile stabilite de fondatori in urma cu 12 ani.

La Scena doreşte să nu vă lase să uitaţi că viaţa e frumoasă. Chiar şi atunci când pare urâtă. Chiar şi pe culmile disperării.
La Scena doreşte să vă emoţioneze, aducând pe scenă, prin intermediul unor distribuţii din care să nu lipsească nici actorii mari, nici tinerii „mari”, cele mai valoroase piese din dramaturgia contemporană. Drame, comedii, texte puternice, provocatoare, dar şi amuzante, muzicale sau exclusiv sobre. Având, însă, un numitor comun: viaţa, viaţa de acum. Nisipurile mişcătoare ale actualităţii, dar cu o deschidere, fie ea şi de numai o clipă, spre resorturile care fac să se mişte acele nisipuri.
La Scena nu va răspunde la întrebări. În schimb, va pune totul sub semnul întrebării. Pentru a vă menţine trează plăcerea de a întreba, el va formula, împreună cu dumneavoastră, întrebările cele mai incomode, pornind de la convingerea că, în lumea noastră, sunt prea multe răspunsuri de-a gata, sunt prea numeroase situaţiile în care răspund alţii în locul nostru.

comedySuntem teatrul acelora, mulţi, care nu se regăsesc în oferta teatrală a celorlalte scene din Bucureşti. Aşadar, tuturor oamenilor tineri, nu neapărat prin vârsta lor biologică, ci prin interesul lor faţă de realitatea în care trăiesc, faţă de lumea de azi, dar şi faţă de viitor.
Suntem teatrul acelora, mulţi, care continuă să frecventeze teatrele de stat numai fiindcă nu ştiu că teatrul poate fi şi viu, adevărat, incitant şi că e mult mai palpitant să te laşi incitat, decât să-ţi măguleşti vanitatea cu mijloace facile.
Suntem teatrul acelora, mulţi, care nu au păşit încă într-un teatru, intimidaţi sau complexaţi de aerul distant, fals sau desuet elitist, pe care-l au scenele noastre. Aşadar, acelora care consideră că teatrul nu e treaba lor, că nu are nici o legătură cu ei. Pentru a le demonstra contrariul.