Joi 18 mai ora 20- concert Capriel Dedeianu Trio

Capriel Dedeianu Trio

Joi, 18 mai, ora 20.00, Capriel Dedeianu Trio canta in La Scena!

Capriel Dedeian – chitara
Anamaria Maranda – vocal
Cristian Gheorghe – pian

Repertoriul abordat: piese standard de jazz din diverse perioade si stiluri, de la clasic la funk, rearanjate pentru formula de trio.

Chitaristul Capriel Dedeian (de etnie armeana, nascut la 19 decembrie 1960 in Bucuresti) – membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România – se recomanda drept un artist activ si plurivalent în ambientul vietii muzicale autohtone. Provine dintr-o familie de muzicieni (tatal sau fiind clarinetist iar fratele, Garbis Dedeian – saxofonist de prim rang, compozitor si aranjor). În numeroasele sale aparitii, muzicianul a colaborat cu interpreti cunoscuti precum Dan Mândrila, Nicolas Simion, Catalin Milea, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Johnny Raducanu, Ion Baciu Jr. ș. a. In anul 2010, în cadrul Galei premilor de jazz oferite de fundatia Muzza, a obtinut premiul confirmarea anului (Capriel Dedeian & Jazz Challange), iar in 2015 – Premiul pt CD-ul etno-jazz al anului alaturi de „Ethnotic Project” al carui membru este.
O alta preocupare a instrumentistului si compozitorului Capriel Dedeian a fost si ramane muzica de film si de teatru.

Anamaria Maranda este absolventa de Conservator, cunoscuta publicului pentru proiecte muzicale dintre cele mai diferite (jazz, folk, muzica traditionala greceasca, pop, muzica bizantina). ”Ce se ridica la suprafata din muzica Anei e o forta delicata, o senzualitate cuminte. Cu un ambitus larg, e în stare si de note joase, cu textura vâscoasa, rostite întins si cu putere, dar si de sfichiuiri de jazz, de jocuri si volute fine asternute languros”. Anamaria Maranda a fost de curând premiată de Asociația Muzza și ICR cu premiul de debut în jazz.

pret bilet: 25 lei
info & rezervari la tel. 0724.081.810